Sunday, November 14, 2010

Baru + lama...

Lama


Sementara
Baru



Sebelum aku g kursus kat Cameron aritu.. handphone aku dah mula buat hal.. betul org cakap.. kalau hp slide memang mudah sangat rosak.. aku pakai cuma lebih kurang setahun lebih je..aku gunakan hp Samsung SGH-L760 banyak kelebihan hp aku tu..aku sebenarnya bukannya fanatik sangat dengan hp sebenarnya.. yang penting boleh call in and out...pastu boleh gunakan 3g..sebelum aku gunakan broadban.. aku guna kan hp aku tu sebagai perantara nak online.. aku boleh pilih.. samada nak online trough hp atau laptop.. pastu camera nya ok.. dan boleh ambil gambar dari depan..tapi bermula selepas aku on facebook sms.. hp aku tu mula buat hal.. dek kerana bila orang update facebook aku akan dapat sms.. dan masa yang sama aku on vibrate pada hp tu.. bila malam nak tido.. aku silent hp aku sebab tak nak terganggu..bila dah silent..biasanya memang on vibrate... masa tu la hp aku tu mula gile.. bila aku slide je screen mula jadi putih.. pastu berkait-kait sampai la keypad hp tu ada yang blh tekan.. tak boleh tekan.. nasib la kebetulan.. ada hp kakak aku yang ala2 blackberry.. yang aku panggil blueberry.. jadinya aku belasah je la gunakan.. boleh masuk 2 sim card lagi.. memang memudahkan aku yang gunakan 2 nombor ni.. tapi yang tak bestnya.. hp ni cepat sangat habis bateri.. paling aku terkilan masa sebelum mak aku berlepas ke tanah suci.. aku tak dapat cakap dengan mak aku sebab hp dah teroff.. bila sampai je rumah malam tu.. on hp.. ada miss call dari mak dengan ayah.. kebetulan..minggu tu ada digital fair kat depan bilion sabak.. konon2nya ada jualan hp murah.. aku dengan gatal tangannya g la menjenguk dengan en.suami.. aku ni bukan nak hp hebat2.. yang penting..macam aku bagitau sebelum ni.. boleh call in call out..pastu sms.. dan ada 3g.. alhamdulillah..akhirnya dapat jugak aku hp baru.. Sony Ericson K530i.. mungkin model lama.. takder wifi.. asalkan boleh guna.. dan aku dapat kelebihan baru pada hp ni.. aku boleh update blog direct dari hp.. huhuhu..sukanya aku..lepas ni boleh update blog kat mana2 je.. camera pun ok..cuma takder camera dari depan..tapi dah ada 3g pun dah ok.. skang ni hp samsung aku simpan dulu..nanti ada rezeki nak baiki jugak..sebab hp berjasa tu..walaupun murah.. tapi sangat berguna.. :)

3 comments:

ain fathihah said...

hp yg saya pakai skrg, nokia 6630 dh lebih 4tahun saya pakai.. hehe.

Lieya said...

Akak suka pakai hp nokia yang murah tu..lagi tahan lama..baling dinding pun sihat lagi..kekeke

Lieya said...

Akak suka pakai hp nokia yang murah tu..lagi tahan lama..baling dinding pun sihat lagi..kekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

By :
Free Blog Templates