Tuesday, April 19, 2011

Seram...

Wah..wah.. rasa macam berabuk je akunya blog ni... jadi nya malam ni ghajinkan jugak nak update..hehehe.. saje nak kongsi kesah sedikit meremangkan bulu roma aku.. kejadian bebetul malam semalam.. lebih kurang kol 12 lebih tengah malam..masa tu aku memang dok melayan facebook kat ruang tamu.. dan en.suami dok melayan game kat dalam bilik..tetiba aku dengar la bunyi cam bunyi tikus kat atas atap...tetiba tu.. aku dengar macam orang dok sapu sawang kat siling..memula tak kuat.. makin lama makin kuat.. aku ni macam pelik je..apa pasal la en.suami ni memalam ghajin bebeno dok nak bersihkan sawang... pastu baru teringat yang umah aku memang tak ada pembersih sawang..masa pindah aritu pun dok pinjam kat umah mak.. aku pun dok panggil en.suami.. terus bunyi tu berhenti..dan en.suami keluar dari bilik..terus buka bacaan yasin yang ada kat laptop aku ni.. dalam masa yang sama.. aku terbau bau wangi yang amat sangat..rupa-rupanya.. en.suami memang dah lama terbau bau wangi tu..dan dia dah perasan dengan bunyi tu..cuma aku je yang tak perasan n tak rasa apa-apa..bila en.suami dah kuar dari bilik baru aku terbau bau wangi tu..masa tu memang meremang la bulu roma aku.. memang sangat-sangat 'menyegan'kan.. tak pasti la bunyi apa sebenarnya.. cuma yang membuatkan rasa curiga bila berbau wangi tu.. alahai..cam tau-tau je kami dah nak pindah.. mudah-mudahan lepas takder la lagi berlaku kejadian macam ni..

7 comments:

AiTotYati said...

nanti jgn lupa azankan setiap penjuru rumah ye. dan juga jgn kupa tahlil.


dan jgn lupa jemput aku masa house warming ko ye

"D

Lieya said...

Insya'Allah.. aku mesti jemput punya.. nanti memang nak wat tahlil sekali..aku mungkin pindah cuti sekolah nanti..jadi.. ko mesti balik..:)

Creative Lifestyle Collections said...

weh makcik doremon..ko x penah 'pagar rumah' dlu ke sblm masuk umah baru dlu??

Lieya said...

Weh acik kedai bunga.. aku mana masuk umah baru lagi.. ini umah sewa da..hehehe

Irtiyah said...

salam

wuyooo bahaya nih... cakap kat 'diorang' jangan kacau korang. jangan buat bunyi2 dan bau2 lagi dah. sambil2 baca surah al baqarah, cuba la.

ain fathihah said...

insyaAllah bulan mei ni saya pun masuk rumah sewa baru jugak... ada tips?

Lieya said...

Irtiyah: thanx for the tips..:) insya'Allah mudah2an takder apa2..

AIn fathihah: hai adik manis.. nak pindah umah sewa baru ye.. pe pe sebelum masuk bacakan yasin dulu..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

By :
Free Blog Templates