Tuesday, March 9, 2010

Tak nampak la cikgu...!

Assalamualaikum.. huhuhu.. lama gak la aku tak menaip kat blog.. arini ada terasa rajin nak menaip.. padahal petang tadi ada koko sampai kol 6.. sambung sket pulak wat keje kat kelas sampai la lebih kurang kol 6.30..skang masa mengajar padat sket.. tak banyak masa senggang.. jadi tak ada masa sangat nak wat keje lain selain PnP.. takpe la.. dh mmg tanggungjawab sebagai cikgu.. so just go on n ikhlas kan...

nak tau sbb apa tajuk topik aku arini macam tu..? kekekeke.. aku kalo teringat mmg tak boleh nak ingat.. mesti aku tergelak sakan.. nak jadi ceritanya macam ni.. skang ni aku dh mulakan PnP untuk murid-murid LINUS TEGAR.. utk murid2 tahun 1 yang tak lepas saringan LINUS (korang boleh rujuk kat cni nak tau pasal LINUS).. pastu peristiwa ni terjadi tadi.. masa kelas matematik... murid-murid ni 3 org je.. A, B dan C. Aku latih tubi diorg mengira bilngan objek nombor 1-9. dah latih tubi tu.. aku suruh pulak diorg eja nombor-nombor dalam perkataan.. aku pun suruh la diorg eja berulang kali.. tp aku pasti.. walaupun suruh eja berulang kali.. kalau perkataan yang susah macam 'three' atau 'eight' mmg susah diorg nak ingat.. jadi aku pun mintak la diorg tutup mata.. ye la.. sbb aku nak soal diorg.. nak make sure diorg bleh ingat ke tak ejaan nombor2 ni.. aku suh la si A eja 'one'..ok lepas.. B dan C pun lepas.. pastu suh eja 'two'.. ok..sumer lepas.. sampai la suh eja 'three'.. si A lepas.. si C pulak jawab "tak tau la cikgu".. yang aku tak tahan si C di boleh jawab.. " tak nampak la cikgu".. aku punya la gelak bagai nak rak.. mmg la awak tak nampak.. cikgu suruh tutup mata.. kalau awak bukak mata.. mesti awak curik2 tgk kat kad yang cikgu tampal.. macam2 la budak2 ni..

macam mana pun..aku mmg happy mengajar diorg.. bila diorg dapat apa yang aku ajar.. itu satu kepuasan utk aku.. doakan aku dapat buat yang terbaik utk anak2 murid aku..:)

2 comments:

TotYati said...

iye.. mengajar mereka perlukan banyak kesabaran.
guru... tugas sangat mulia. keep it up my dear friend!!!

Aku Lieya said...

kekeke.. tu la pasal..aku kadang2 geli hati dibuatnya..mmg happy n fun..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

By :
Free Blog Templates