Monday, September 6, 2010

Teruja...


Aha..malam ni memang amat2 teruja.. sebabnya..pertama kali nya setelah sekian lama.. aku online kat rumah guna PC.. sebelum ni..sebelum jadik cikgu.. mmg la selalu online kat opis.. tp bila dh mengajar.. aku gunakan laptop untuk online.. dah malam ni sekian kalinya aku gunakan pc semula.. en.hubby aku mmg pandai membaiki pc.. jadiknya.. pc ni pc lama aku..masa aku zaman belajar lagi.. dah diturunkan turun temurun dari aku.. kepada kakak aku n adik yg no. 3.. jadi bila lama tak digunakan mmg la meragam.. sebab dah pindah umah sewa baru.. aku angkut la pc ni ke rumah sewa baru ni..jadik hubby takder la kebosanan sangat.. kalau dia free dia bleh wat main games.. tu pun ada gak tak cukup..ntah apa ram nak kena ditambah.. apa2 pun aku bersykur.. pc ni masih dapat berjasa pada aku.. masa memula aku masuk UTM.. mak kasi pilihan.. nak motor atau PC.. tp aku pilih motor.. senang nak bergerak.. kalau nak wat assignment.. bleh guna pc kat makmal fakulti.. tp..bila dah masuk tahun ke-3..aku terpaksa request jugak pc.. sbb nak kena wat projek 1 untuk tesis aku.. so seribu..sejuta tak terkira penghargaan buat ayah dengan mak yang dah beli kan pc ni utk aku.. aku membayangkan zaman belajar dulu.. pc ni la aku wat tesis.. projek 1 n final projek untuk psm aku.. cuma.. sedihnya.. fail2 lama aku sumer dh lebur.. sebab nya dah tukar hardisk baru.. hardisk yang aku gunakan dulu dah corrupt. Macam mana pun ia tetap berjasa buat aku...

3 comments:

AiTotYati said...

lama bukan sebarang lama.

lama yang berjasa... :D

HEMY said...

aku nye pc masa zaman studi dulu ada kat umah mak..mak wat main luxor n adik surf tenet,,

Aku Lieya said...

Yati: betul tu..lama bukan sebarang lama..

HEMY : pc tu asalnya mmg kat umah mak.. tapi dah takder sapa guna.. amik bawak umah sewa.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

By :
Free Blog Templates