Thursday, November 4, 2010

Karnival Pemulihan Khas Peringkat Negeri Selangor


Pada 3 November lepas.. aku dengan 2 rakan guru lain diamanahkan untuk membawa anak2 murid aku dan beberapa org murid dari SK Sg Nibong dan Sk Seri Cempaka ke Karnival Pemulihan Khas kat BPT Shah Alam.. Majlis perasmian penutup oleh Pn Zaleha Othman Pengawai Pemulihan Khas dari KPM. ada 4 acara dipertandingkan.. Kuiz Matematik..Susun Puzzle..Membaca Lancar...dan Mewarna dan Menulis Perkataan..sebelum pegi tu.. lepas je murid2 aku abis peksa.. aku mula la training diorg.. murid aku masuk pertandingan kuiz matematik dengan pertandingan mewarna..kitrg kena sampai Shah Alam awal pagi.. so aku terpaksa la bawa anak2 murid aku tido umah aku.. malam tu pun aku train jugak diorg buat latihan math dan mewarna... jenuh jugak diorg ni..tau2 je la budak2 pemulihan.. kejap je dh lupa.. esoknya.. kami pergi la Shah Alam.. Aku mmg cukup risau..bukan apa.. bila bawa murid2 ke sana.. 2 nama yg nak di bawa.. nama sekolah dan nama daerah.. sbb pertandingan peringkat negeri Selangor..so..automatik diorg ni jadi wakil daerah.. tu sbb aku nak diorg buat betul2..Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.. dapat jugak jumpa kawan2 guru pemulihan masa aku berkursus kat Cameron aritu.. berpeluang jugak berjumpa dengan Pn Jamilah Ali.. pegawai pemulihan Khas JPS.....keputusannya.. anak2 murid aku yang masuk pertandingan matematik.. mendapat tempat ke-2 dan ke-3.. aku punya la happy tak terkata..rasanya mmg tak sia2 aku dok push diorg utk buat latihan.. seorg murid lagi.. dari SK Seri Cempaka...dapat tempat ke-3 pertandingan membaca lancar.. aku rasa itu mmg kejayaan yang boleh dibanggakan.. apabila dari 4 pertandingan.. Daerah Sabak Bernam dapat menempat kan tempat dalam 2 pertandingan... satu kebanggaan buat aku dah kawan2.. pada murid yang tak berjaya.. tetap kejayaan buat diorg.. sebabnya.. diorg berjaya mewakili daerah.. seterusnya berjaya menunjukkan keberanian untuk memasuk pertandingan yang ada... Aku tetap berbangga pada diorg...


Ishak..mendapat tempat ke-2 Kuiz Matematik..


Khairudin.. mendapat tempat ke-3 dalam kuiz matematik..


Amin... mendapat tempat ke-3 pertandingan membaca lancar...
Amin ni anak kepada rakan sekerja aku.. tp dia bersekolah di SK Seri Cempaka..



Tengok la wajah2 kegembiraan mereka..
Yang hujung sekali berbeg biru tak bape happy sebab dia tak menang..hehehe

Sebenarnya.. aku nak ambil gambar semua murid..tapi yang 4 org murid lain mana peginya tak tau.... ntah mana diorg hilang mengikut cikgunya... apa2 pun.. tahniah sekali lagi untuk anak2 murid cikgu.. I'm Proud!





2 comments:

Silentspeaker said...

best best. tahniah and all the best!!~

Lieya said...

Tq darling..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

By :
Free Blog Templates