Saturday, March 26, 2011

Kisah termalu 1


Assalamualaikum..selamat petang semua.. petang-petang ni bosan.. tatau nak buat apa.. baru je lepas mengemas baju-baju.. sebelum ni rasa tak semenggah.. so nekad beli drawer.. senang nak arrange baju dalam drawer.. nak kemas ke.. nak bersepah ke.. dok la diam dalam drawer.. memula malas nak beli drawer tu..nak tunggu pindah rumah.. tapi rimas betul rasanya..beli jugak la.. kunci umah ntah bila nak dapat ntah.. geram gak aku..

eh eh.. terlari topik plak.. k.. sebenarnya.. nak citer sesuatu peristiwa yang agak memalukan diri.. hari sabtu minggu lepas..  aku g kl jap.. monitor pc entah apasal giler..terus rosak.. jadinya terpaksa la g cari yang baru..kat plaza imbi.. ala..plaza imbi sebelah je ngan low yat.. kat low yat barang baru-baru banyak.. kalau kat imbi nak carik barang second hand senang.. jadinya oleh sebab takder bajet nak beli yang baru.. beli la yang second hand.. tapi nak lcd screen lak tu.. demand.. heheheh.. ye la.. dah alang-alang beli..monitor lama tu berat.. nak angkut pun susah..  sambil-sambil g kl.. aku g umah kawan baik aku intan.. saje nak jenguk-jenguk anak dia jugak..

ok.. cuba korang peratikan betul-betul kat gambar atas.. korang rasa tu lelaki ke perempuan..? kesahnya jadi masa dok menunggu orang pakistan tu dok amik monitor.. sebab monitor yang aku dan en.suami pilih tu dah rosak..memang lorong kedai pakistan tu sempit sket.. mamat tu kasi aku n en.suami kosi untuk duduk..datang la 1 family india.. badan besar-besar.. termasuk lah individu yang kat gambar atas tu.. aku ni memang tak mandang kat diorang.. tapi yang aku perasan..tiga orang lelaki India.. pastu ada la orang dok tolak troli barang-barang spare part.. dah memang lorong tu sempit.. jadi kena la ke tepi..dan bagi laluan kat orang tu.. aku pun dengan kompidennya pun bercakap kat individu kat atas tanpa memandang kat individu tu.."uncle tepi sikit... orang nak lalu".. sekali inividu tu cakap "u panggil i uncle ha..?" aku pun baru terperasan suara dia.. hahahahha.. rupanya bukan uncle da.. itu untie la.. hahahhaa.. gelak besar aku.. tapi aku sempat mintak maaf kat dia.. ye la.. masa dia sampai ngan family dia tu.. aku pandang sekali imbas je.. pastu dia pun rambut pendek giler.. memang tak perasan langsung.. nasib la untie tu tak belasah aku kat situ jugak..malu beb..hehehehhe...

3 comments:

AiTotYati said...

sape suh rambut pendek n pake pakaian yg tak nampak mcm pompuan.


eh sori aunti


hahahha

~ataicha~ said...

hahaha.. biasa la tu...

Lieya said...

yati: haah.. sungguh.. memula bebetul aku ingat lelaki.. dengan pakai seluar pendeknya..

ataicha: hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

By :
Free Blog Templates