Friday, July 8, 2011

Aktiviti Akhir Jun dan Awal Julai..

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia.. arini berkelapangan sket nak update blog.. minggu lepas memang minggu kesibukan..rasa badan letih sangat.. ye la.. minggu akhir Jun sibuk latihan sukan.. setiap hari ada latihan..walaupun aku cuma juruacara pada hari sukan tu.. aku tetap bantu kawan-kawan lain..lagipun nak mengajar murid rumah sukan..sama-sama la turun padang.. pastu 2 Julai aritu.. aktivti tak lain tak bukan Larian Serentak 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia tu.. nasib la buat kat padang sekolah je.. kebetulan dah ada track larian.. senang nak berlari..habis je larian ada raptai penuh hari sukan.. petang tu pulak buat hiasan rumah sukan dengan ibu bapa murid-murid.. tahun ni aku rasa memang meriah sangat.. sebab ada kerjasama antara guru dengan ibu bapa.. ibu bapa memang sangat-sangat sporting.. aku suka dan happy sangat..balik aritu pun dah pukul 7 petang.. sampai rumah terus mengemas rumah pulak.. saudara angkat aku nak datang..kebetulan dapur rumah baru siap..kelanm kelibut la dibuatnya mengemas..malan m tu tido lewat juga..dok siap-siapkan makanan untuk anak-anak murid untuk hari sukan esoknya.. en.suami pun berniaga air..jadi aku masak air dan prepare air gula..pastu esok pagi..kol 5 pagi dah bangun.. nak masak burger untuk anak-anak murid.. nasib la adik aku ada.. dia la tolong masakkan daging n roti.. disamping en.suami yang membantu jugak.. pastu.. gas pulak habis..dah adik ngan en.suami g lari umah mak aku kejap pinjam tong gas.. tahun ni rekod la... kol 8 aku baru sampai sekolah.. ramai yang dah get ready.. Ustaz Mustain yang jadik pengacara sama aku dah panas punggung sebab aku tak sampai lagi..skrip sumer kat aku..tapi alih-alih.. untuk acara perasmian.. aku yang mengacara.. sabo je la..bila masa aktiviti sukan.. dia yang mengacara..ok la tu adil dan saksama..hehehe.. bila dah habis sukan..lega rasanya..cam dah terlepas beban.. hari Isnin tu cuti.. tapi hari Selasa kena turun padang balik.. jadi AJK Sukan Pra-sekolah pulak kat stadium Sabak..nasib la setengah hari je.. kalo tak jenuh jugak rasanya.. yang bestnya..bila acara untuk guru besar.. guru besar sekolah aku mintak aku jadi wakil dia.. aku belasah je.. alah.. acara 4x25 meter..hahaha.. nak mengah pun tak sempat mengah..kalo acara 100 meter ke..surrender la aku..hehehehe.. sambil-sambil aku update blog ni.. sebenarnya aku nak anto email kat kementerian.. laporan video larian serentak aritu.. bila aku dah dapat email baru la rasa lega seleganya..dah le masa awal-awal aritu video yang edit tak boleh nak convert ke media file.. nasib la arini sempat jugak siapkan dan menjadi..syukur dan lega..

3 comments:

deqlis said...

Tolong vote picture saya


1. Klik LIKE this page..

http://www.facebook.com/MyWrangler?ref=ts

2. Then gi
http://apps.facebook.com/mywranglerway/

kat "search photo" type "Ellismelia Mohamad" then kuar gambo saya pakai baju biru...then LIKE yer..

klu leh guna gak ID mak/ayah/adik beradik/kawan dan tlg vote byk2x..thanks u..

atau sertai GA saya di SINI.. Timaceh

e.l.i.z.@ said...

hahah siap lari p amik tong gas umah mak..dekat ek?

Lieya said...

eliza..ahahaha..memang dekat..dalam 5minit je..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

By :
Free Blog Templates