Monday, March 21, 2011

Cuti-cuti Part 3

Ok hari ni aku nak sambung kesah cuti-cuti aku..cerita macam berjalan ntah ke mana ek..? kekeke... tapi dulik apa aku.. aku punya blog..hahaha.. takder la..maksud aku.. sebenarnya aku nak kongsi kegembiraan aku bila dapat jumpa orang-orang yang aku sayang...:)

Destinasi seterusnya aku ke PD.. rumah kawan baik aku mengajar kat sekolah Teluk Ru tu..Leyda..dulu dia GSTT..tapi skang jadi surirumah sepenuh masa.. walaupun perkenalan singkat..tapi kami dah macam adik beradik.. sebenarnya tak rancang pun nak pegi rumah Leyda..sebab takut tak sempat.. tapi dek kerana rasa dah alang-alang sampai nogoghi tu..singgah je la..memang excited nak jumpa..lelagi nak tengok si kecik Leyda merangkap anak angkat aku tu.. dulu masa tengok baru je lepas pantang.. lebih kurang 2 bulan..bila jumpa balik..dah setahun dah..kat bawah ni la wajah budak kecik yang keletah ni..namanya Nur Adriana Qistina..



Ceria je rupa Adriana kan..? memang keletah sangat..pandai ikut gerak geri orang.. geram je tengok..peramah lak tu.. kata mama dia.. kalau ikut Adriana ni memang susah nak mesra dengan orang.. tapi agaknya dia tau.. mama lia dia yang dok kawan ngan mama dia..lelagi dari dia dalam perut dah kenal ngan mama lia..hehehe.. sambil-sambil nengok gelagat Adriana..dapat jugak melepaskan rindu kat mama dia.. kebetulan rasa teringin nak makan laksa buatan mama Adriana ni.. memang rezeki aku la.. walaupun cuma kuah laksa je ada.. aku bedal jugak dengan mee goreng yang mama Adriana masak..ngeee.. sakan..mama Adriana memang pandai masak laksa.. sodap... kalau makan semangkuk tak cukup..

Lebih kurang kol 9 aku ngan parents aku gerak dari PD.. sebelum balik..sempat la bergambar dengan Adriana...hehehe...


Alhamdulillah.. perjalanan lancar.. kereta pun tak banyak.. singgah makan kejap kat Tanjung Karang.. sampai rumah lebih kurang kol 12.30 pagi.. tapi bila dah sampai.. ada pulak peristiwa lawak yang tak dapat aku lupa..kalo ikut malam tu memang aku kena tido teratak mak ayah aku.. sebab en.suami keje malam.. jadik sampai tu terus je la ke teratak mak ayah aku.. yang bestnya..bila nak buka pintu rumah.. kunci tak jumpa.. mak aku yang simpan kunci tu..  sebab guna lock yang macam lock basikal tu.. ada kemungkinan sebenarnya mak aku lupa nak amik kunci umah.. masa tu jam dah kol 1.. dok carik-carik dalam keta aku..handbag.. sumer tempat la dok carik.. tak jumpa.. sudahnya.. balik jugak ke rumah aku.. mak ayah pun tido umah aku..esok pagi  baru mak ayah balik rumah..en.suami tolong gergajikan kunci rumah..hehehe..

Cuti kali ni alhamdulillah.. puas hati dapat gak berjalan...cuma ada rasa tak best.. sebab selalu tak dapat nak jumpa sahabat baik saya Aitotyati.. bila cuti.. Aitotyati yang tinggal kat Selatan akan balik ke Sabak Bernam.. aku pulak sibuk berjalan ke selatan.. rindu banget sama kamu.. harap-harap next holiday kita dapat jumpa...

1 comments:

AiTotYati said...

haaa best best jalan-jalan.

yelah, selalunya mesti kite jumpa kat tengah jalan je kan?

takpe, ade rezeki kite jumpa ye

(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

By :
Free Blog Templates